5 saker som bartenders hatar

bartender

Vi gillar alla att unna oss någon gång ibland, men det är lätt att glömma de personer som faktist unnar oss denna lyx. Det är inte direkt enkelt att vara bartender. De måste ta hand om en massa skit rent ut sagt. Från kunder som är för fulla för att veta vad de gör, till människor som försöker beställa komplicerade drinkar när baren är överfylld med gäster, finns det många saker som gör bartenders galna.

I den här artikeln tar vi en titt på 10 av de vanligaste sakerna som bartenders hatar. Här är de 5 viktigaste sakerna som bartenders verkligen inte tål:

Rätt drink, fel tid

Folk som beställer komplicerade drinkar under rusning. Bartendern är redan överväldigad av beställningar och har inte tid att göra en komplicerad drink till någon som förmodligen inte ens kommer att uppskatta den. Beställ bara en öl eller något enkelt om det är rusning. Behöver du verkligen en classic old fashioned när du redan är redigt berusad? Antagligen inte, spar dina pengar och ta en öl istället.

Klaga på dryckespriset

Visst kan cocktails vara lite dyra. Men att klaga till bartendern om det kommer inte att leda dig någonstans. Faktum är att det bara får dem att känna sig dåliga och de är mer benägna att göra fel på din nästa drink. Dessutom är det sällan bartendern själv som bestämmer priset. Det är alkoholskatt, ägaren och andra kostnader som avgör vad priset blir. Så ta det lugnt och betala priset – du får ju trots allt en bra drink.

Vifta med bankkortet

Många barer och restauranger är idag kontantfria och tar bara kort. Att visa kortet och att man är redo att betala är en sak. Problemet med detta är att vissa människor tror att de är speciella och försöker vifta med sitt bankkort till bartendern när det är dags att betala för sin drink. Detta framstår som väldigt arrogant och otrevligt. Håll kortet redo, det är bra om det är rusning, men vifta inte och var alltid trevlig med din bartender. De ska ju trots allt göra din drink!

Vaska eller spilla med flit

Du har säkert hört talas om det. Någon är missnöjd med sin dryck och spiller den med flit. Eller så vaskar de hela drycken för att visa att det har råd. Detta händer av många anledningar, men oftast beror det på att kunderna är berusade och inte vet vad de gör, eller på att kunden tror att han är rolig (vilket han i så fall inte är). Men är detta verkligen ett rimligt beteende? Svaret är nej. Så nästa gång du är missnöjd med din drink, tala artigt med din bartender. Och vill du visa att du har pengar? Bjud dina bargranne på drink istället, det är bra mycket trevligare.

Inte ta ett nej

Det händer att personer som är för berusade försöker beställa mer dricka. Då ingår det faktist i bartenderns jobb att säga nej, eller ge personen köpstopp i hela baren. Detta är såklart inte roligt att höra som kund, men å andra sidan kommer du säkert tacka bartendern dagen efter. Men många försöker då istället bråka med bartendern eller gå till deras kollega och låtsas som ingenting har hänt. Gör inte det, det är ohyfsat och du kommer att framstå ut som en idiot. I värsta fall kan de tvinga bartendern att hämta vakten. Om de säger att du fått för mycket, ta det för vad det är. Då kan du istället be om vatten och gå och ta det lite lugnare. Kanske till och med beställa en taxi hem.

Så där har du det, de fem saker som bartenders verkligen inte tål. Som vi sa tidigare är det inte lätt att vara bartender och de måste stå ut med en massa struntprat från kunderna. Men genom att följa dessa enkla tips kan du göra deras dag mycket enklare – och vem vet, kanske kommer det att göra dig till deras favoritkund!