Farligt att äta kosttillskott Omega 3?!

Omega 3 är en fettsyra som finns naturligt i fisk men även som populärt kosttillskott. Nu har det kommit fram information om att det inte är bra att äta detta preparat utan att då välja riktig fisk några dagar i veckan.

Kostpreparatet Omega 3 går att finna både på Apotek, i matbutiker samt i hälsokostaffärer. Enligt Karl Johan Tötterman finns det ännu inte långa studier om detta preparats hälsoeffekter och att det finns stor risk när man väljer att använda sig av dessa tabletter eller i flytande form. Vad Omega 3 gör är att tunna ut blodet och öka blödningsrisken enligt Svenska YLE. Vad kirurger nu börjat göra inför operationer är att fråga sina patienter om de äter Omega 3 kosttillskott, för om de gör de så kan operationen komma att ställas in. Dock råder det delade meningar i kåren då många även menar att det ger ett större skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Fiska och ät riktig fisk

Vad man dock kan se är att det skett ett uppsving för den vanliga fisken, vilket är mycket trevligt och otroligt bra. För när det kommer till att försöka leva ett så hälsosamt liv som möjligt så ska man få i sig gärna tre fiskmiddagar i veckan. Enligt ett pressmeddelande på MyNewsDesk vill allt fler grilla läckerheter från havet och vill man ha en extra god och välförtjänt middag så bör man ha rullat upp fisken själv.  Köp fiskerullar från activeoutfit.se för att ladda fiskespöt för säsongen och sedan är det bara att finna ett passande drag för att bege sig ut. Som sagt, det blir allt mer populärt med fisk och då även att fiska den själv, vilket man kan se av det ökade fiskeutbudet. En mer rogivande aktivitet får man leta efter.