Nyttigare affärsluncher borde gynnas

I veckan utsågs Björn Franzéns lyxiga lunchkorg Bobergs Matsal till årets affärskrog av dagstidningen Dagens Industri. Bobergs öppnade i ny regi i varuhuset NK som i samma veva firade 100 år och det har blivit en stor succé från den tidigare lite förlegade åttiotalskrogen som det var. 

Det man vanligtvis förknippar en affärskrog med är kanske stärkta, vita dukar och väldigt formell service till en trerätters lunchmeny. Det har Franzén velat ta sig ifrån eftersom ingen idag ändå har tid med så långa luncher så de inleder i stället sina luncher med den lyxiga känslan att få fräscha upp händerna med en varm handduk. Det finns dock flera rätter på menyn för de affärsmän med lite extra lång lunchtid och de är tydligen fler än man kan tro… På menyn serverar de blodpudding, hummersoppa och smörgåstårta samt en hel rad andra traditionella rätter som kanske inte går hand i hand med kosten som alla triatlonchefer får äta.

Nyttigare och krlimatsmartare krogar borde uppmärksammas

Det kan kan faktiskt tyckas vara lite märkligt att i våra tider när vi börjar inse allvaret med att ta vara på vår hälsa och chefer förväntas statuera goda hälsosamma exempel till sina medarbetare genom att äta och träna sunt, att inte årets affärskrog blir en restaurang i tiden som serverar vällagad god och nyttig mat? Till ämnet kan vi lägga till att vi har en klimatkris som måste ageras på och ett problem är att vi äter för mycket kött och vi borde införa fler vegetariska alternativ så att det med enkelhet går att avstå från kött ett par dagar i veckan. Det är precis genom sådana här prisutdelningar som det kan lyftas fram och inspirera andra krogar. På Restaurangerstockholm.nu kan du hitta nyttigare alternativ till affärslunchen så att både miljön förbättras och tiden på nästa triatlon.