Restauranger har krav på sig

Att driva en restaurang är svårt, med tanke på hur hårda kraven faktiskt är både från myndigheter och kunder. Det finns risk att få böta och få lägga ner restaurangen om den är hälsofarlig på något sätt.

Många restauranger runt om i Sverige har det senaste året kritiserats av livsmedelsinspektörer från kommunerna. På Sveriges Radios hemsida kan man läsa om att tre restauranger i Luleå fått kritik efter att man hittat flertalet brister i hygienen vid inspektioner. Bland annat handlade bristerna om att de anställda inte tvättade händerna eller använde handskar, att städningen inte var utförd på ett bra sätt och att osten förvarades i rumstemperatur. Dessutom var köksredskapen inte rengjorda ordentligt på någon utav restaurangerna.

Köket måste vara tipp-topp

Men när det kommer till restauranger är det inte bara hygienen som måste vara bra, utan själva köket måste hålla god kondition. Den som inte har ett fungerande kök och redskap som är för gamla eller dåliga, kan inte laga mat på ett bra sätt. Då kan det vara hög tid att surfa förbi en sida som http://www.goods.se för att handla på sig alla nödvändigheter. Köksutrustningen måste nämligen också vara på topp för att man ska få godkänt från en rad myndigheter och andra instanser, skriver Norran.

Har höga krav på sig

Överhuvudtaget har alla restauranger i Sverige väldigt höga krav på sig för att kunna få servera folk mat. Restaurangerna har trots allt folks hälsa i sina händer och detta ser man inte lätt på. Kraven kommer både från hälsoskyddsmyndigheter och från kunder. Restaurangerna har dessutom krav på sig att laga mat som inte är hälsofarlig på något sätt.

”Tre gånger har Miljöförvaltningen talat om för Joe Farellis på Avenyn att de inte får servera hamburgare rare eller medium rare.” Läs mer.