Ta hand om dig

Att ta hand om sig handlar om att kunna må så bra som möjligt u vardagen på flera olika plan. Men också om att samtidigt ta hand om sin omgivning. För vad som är skonsamt mot oss själva är i regel också mer skonsamt mot miljön. Är man vegetarian eller bara en stor miljö-och djurvän finns det bra alternativ inom skönhetsindustrin där inga djur eller miljöskadliga ämnen har blivit involverade o processen. Spana in mineralsmink till exempel. Mineralsmink, som bland annat finns från märket bareMinerals, innehåller bara naturliga mineraler. Här har man alltså struntat i att tillföra oljor, kemiska ingredienser och konserveringsmedel som kan försämra huden. Produkterna är inte heller testade på djur.

När det gäller skönhet i form av smink och hudvårdsprodukter är det vanligt att man vill satsa på produkter som är anpassade efter sin egen hudton och hudtyp, vilket också är lösningen till att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Det naturliga är eftertraktat

Att sminka sig så att resultatet blir så naturligt, men såklart förbättrat, som möjligt är för många det mest åtråvärda men också det svåraste att lyckas med. Innan man sätter igång med att läsa de artiklar som ger ut knepen kring hur man kan gå tillväga, är det bra att analysera sitt eget ansikte lite grann. Alla har vi drag som tjänar på att lyftas fram. I övrigt kan man lyckas bättre genom att tänka på saker så som att:

  • Använd naturliga färger som smälter in med dina egna toner.
  • Läpparnas form kan förstärkas med ett läppglans istället för ett läppstift.
  • Förstärk ansiktets drag genom att belysa de rätta områdena med glans.