Varför ska quorn likna kött?

3407773-lasagnaNär det kommer till mat så är det väldigt många som har starka åsikter kring vad som är gott och vad som är bra mat. Vad många håller med om, dock kanske inte inbitna köttätare, är att när det kommer till en vegansk kost så är det bra för människorna. Sedan behöver man inte sluta äta kött helt, men att få lite mer variation på tallriken är något som inte skadar. Det intressanta är att när vi befinner oss i matbutikerna så ser de vegetariska alternativen slående lika ut som köttprodukterna. Till och med namnen är lika: Quorn a la kyckling eller varför inte sojakorv. Är det för att man ska flörta med alla köttälskare och säga att det här med vegetariansk mat inte är så farlig – se bara på namnet. Vad du kan göra som ett roligt experiment är att laga två sorters lasagne exempelvis där den ena är med köttfärs och den andra med quornfärs för att sedan se om dina gäster märker skillnad och vilken som är godast.

Bra recept på lasagne

Det finns många bra recept på lasagne, och här kan man mixa lite hur man vill med smakerna. Men vill du ha ett bra recept så klicka in här: http://www.matklubben.se/recept/lasagne och känn hur det börjar vattnas i munnen. Byt bara ut köttet mot quorn när du ska göra den andra lasagnen. Om du gillar receptet så finns det otroligt många fler recept på deras sajt.

  • Matklubben.se är gratis

  • Du får till tillgång till receptdatabas med över 95 700 recept där du kan skapa ditt eget receptbibliotek

  • Du kan utbyta erfarenheter och ställa frågor i vårt diskussionsforum ”matprat”

  • Du kan, om du vill, få nyhetsbrev och erbjudanden (läs mer om Matklubben)

Så, på frågan varför quorn ska likna kött är på grund av att det ska bli enklare i matbutikerna och minska skillnaderna för konsumenterna. Vi är med andra ord kanske inte helt redo för främmande namn.